Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.11.2008 23:53 - БАУМИТ ИНТЕГРИРАНИ ТОПЛОИЗОЛАЦИОННИ СИСТЕМИ – СЕРТИФИЦИРАНИ ПО ETAG 004
Автор: stroitelstvo Категория: Бизнес   
Прочетен: 981 Коментари: 0 Гласове:
0



image

Актуалност на проблема саниране на фасадата чрез топлоизолиране
Според официални данни, в България над 4 милиона души живеят в сгради, в режим на етажна собственост. Остарелите проектни и технологични решения водят до проблеми, свързани с лоши топлоизолационни качества на дома – големи загуби на енергия за отопление, оттам с непосилни разходи, често течове, влага и мухъл, неугледни фасади.

Сертифицирани системи за топлоизолации
За много хора, дори и днес, топлоизолация означава да залепят топлоизолационни плоскости на стената, без да се взема в предвид, че това е само един компонент от системата. Голяма част от полаганите фасадни топлоизолации у нас се изпълняват „на парче” – Инвеститорът, обучен от срещнатите на улицата „майстори”, закупува продукти от неизвестни производители, които често са със съвсем друго предназначение. Крайното покритие (тънкослойна мазилка) се подбира от клиентите по схемата – да излезе най-икономично, т.е. разходът да е минимален (съгласно Австрийските норми тази дебелина не може да бъде по-малка от 1,5 mm). Резултатът е: много лошо качество на изпълнената топлоизолация, която след 1–2 години има нужда от ремонт или нерядко от цялостна подмяна.

И в случаите, когато всички използвани продукти са произведени за нуждите на топлоизолирането и сами по себе си са добри, но не са изпитани в комбинация един спрямо друг, не може да се гарантира качеството и дълготрайността на изпълнената по този начин фасадна топлоизолация.



image

Продуктите за топлоизолиране по фасадата трябва да са изпитани в система, която да отговаря на възприет стандарт. България, в качеството си на страна–членка на Европейския съюз, е приела към настоящия момент стандарта EN 13499. Този стандарт е нехармонизиран, т.е. не е приет от всяка от страните–членки на Европейския съюз, поради занижените показатели, предявявани към полаганата топлоизолационна система. Ето защо „Баумит” топлоизолационни системи се подлагат на изпитване в съответствие с ETAG 004 („Ръководство за издаване на европейски технически одобрения за топлоизолационни системи с крайно покритие мазилка”). Продуктите, включени в системи по ETAG 004 се изпитват в комбинация, така както съвместно ще работят, положени на фасадата.

Ръководството „ETAG 004” е издадено от Европейската организация за технически одобрения към Съвета на Европа и представлява най-високият критерий за една интегрирана топлоизолационна система в Европа.

Топлоизолационните продукти, произвеждани от „Баумит България” в собствената инсталация за сухи смеси са единствените, предлагани на нашия пазар, включени в Европейски технически одобрения. Производството в гр. Елин Пелин е сертифицирано от австрийски нотифициран орган.

Предлаганите допълнителни аксесоари позволява безпроблемно изпълнение и на най-малкия детайл по фасадата. Правилното полагане на материалите се гарантира от обучени специлисти на Баумит, които извършват поетапен контрол по време на изпълнението, завършващ с издаването на гаранционна карта.


image

Дълготрайност на Баумит интегрираните топлоизолационни системи
Институтът за строителни изследвания в Хановер публикува още през 1997 г. студия за дълготрайността и икономическата ефективност на Интегрираните топлоизолационни системи. Изследваните едно- и многофамилни къщи показват, че добре изпълнените сертифицирани Баумит Интегрирани топлоизолационни системи издържат без допълнителни подобрения повече от 20 години. В България първите системи са положени още през 1996 г. Повече от десет години фирма «Баумит България» пропагандира у нас ползата от системни решения при оформяне на фасадата. До сега са изолирани близо 4 млн. m2 фасадна площ с Баумит.


image

Програми за Енергийна ефективност
Санирането на сгради е инвестиция, която се възвръща много бързо. При поставяне на топлоизолация на жилището, разходите за отопление намаляват с 50-60%. „Баумит България” стартира през 2002 г. съвместно с някои банки проект „Топлоизолиране на кредит”, който целеше да стимулира и облекчи частните собственици. Българската държава, различни международни фондове и програми вече активно подкрепят частната и обществената инициатива за енергоспестяване. Топлоизолационните системи на Баумит са често предпочитани от фирмите за енергоефективни услуги (ЕСКО). Редица училища и болници, финансирани от Международни фондове, са изолирани с Баумит системи. Няколко от пилотните обекти на проекта „Демонстрационно обновяване на многофамилни жилищни сгради”, съвместна инициатива на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и на Програмата на ООН за развитие (ПРООН) също се довериха на Баумит, като гарант за качество и дълготрайност.

Изпълнените вече проекти доказват категорично, че техническите решения на Баумит за оформяне на фасадата са неограничени, а оптимален резултат се постига чрез избор на най-подходящата за съответната сграда топлоизолационна система.


image
автор: Баумит България


Тагове:   системи,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

Спечели и ти от своя блог!
Архив