Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.11.2008 23:55 - Chestnut House: алтернативна или предпочитана архитектура?
Автор: stroitelstvo Категория: Бизнес   
Прочетен: 1231 Коментари: 0 Гласове:
0



Луксозният дом Chestnut House е разположен на красив хълм с изглед към океана в Newport Beach, Калифорния (САЩ). Той е собственост на президента на архитектурната компания LPA Architects Дан Хайнфелд (Dan Heifeld)и е олицетворение на идеите, които тя развива – лукс и енергоефективност на по-ниска цена.

 

Къщата разполага с 4 спални, 4 бани и голям обзаведен двор, подходящ за отмора през топлите дни. Той пасивно предпазва къщата от преобладаващият по северното крайбрежие, бриз. В центъра на постройката се намира двуетажната всекидневна, с вентилационна система, която освежава въздуха в почти цялата къща. Две от спалните се намират на горния етаж и са взаимносвързани посредством мост, който също спомага за по-добрата вентилация на дома. Таванът на кухнята е направен от стъкло,  откриващ красива гледка към калифорнийското небе.

 

Chestnut House разполага и със системи, характерни за “зелената” архитектура. На покрива има разположена 5.3-киловатова система, която произвежда почти цялото необходимо за нуждите на дома, електричество. Басейнът е снабден със специална соларна инсталация, която затопля водата. Някои от стените са изцяло изградени от хоросан и не изискват допълнително боядисване, а останалите са покрити със специален клас ефикасни и трайни бои. Голяма част от пода се състои от мозайка, направена от рециклирано стъкло, пише Inhabitat.

 

image

 

image

 

image

 

image

 

image

Източник : http://www.sgrada.com/



Тагове:   house,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

Спечели и ти от своя блог!
Архив